Frågor och svar

Här hittar ni svar på de vanligaste frågorna som inkommer till styrelsen. Tipsa oss gärna om det är något mer ni vill vi ska lägga till här!

All info om nycklar och vad som krävs för att kopiera upp nya hittar du genom att klicka här.

Beroende på vad det är som inte funkar behöver du vända dig till olika leverantörer eller personer. Information om detta hittar du genom att klicka här.

Detta funkar precis som en ordinär överlåtelse. Styrelsen behöver ta del av handlingar som styrker överlåtelsen mellan parterna för att kunna registrera förändringen. Om det innebär att någon avflyttar behöver denne även begära utträde ur föreningen.

Mer information om överlåtelser hittar du genom att klicka här.

Beroende på vad du ska göra kräver det olika godkännanden. Detaljerad information om detta återfinns på sidan om ”Regler vid ombyggnation” som du hittar genom att klicka här.

I varje lägenhet finns en huvudavstängning/huvudventil för vattnet. Den är placerad i badrummet, vanligtvis under handfatet bakom en inspektionslucka (i lägenheterna med flera badrum är den oftast placerad i det stora badrummet).

Genom att stänga av huvudventilen stängs allt vatten av till lägenheten (både kök och bad).

I vissa lägenheter finns kulventiler/ballofix:er där du kan stänga av delar av vattnet men som standard är det huvudventilen som nämns ovan som gäller.

OBS! Tänk på att ombyggnation av våtrum kräver godkännande från styrelsen samt fackmannamässigt utförande. Läs mer här: Renovering

Temperaturen i lägenheterna styrs av en termostat. Läs mer på denna sida.

Lägenheten ska inte vara kallare än 20 grader (mätt mitt i rummet på en meters höjd) under de kalla årstiderna.

På sommaren varierar värmen i olika lägenheter beroende på var de är belägna i huset. Har du exempelvis sol som ligger på bör du dra ner markiser/persienner för att hindra solen att ligga på.

Gästlägenheten bokas genom att klicka här.

För att kunna boka behöver du login-uppgifter som du fått i ditt välkomstbrev. Saknar du dem kan du maila Styrelsen.

Information om hur du ställer dig i kö till garagaplatserna samt hur lång kön är hittar du genom att klicka här.