Bredband & Kabel-TV

I månadsavgiften ingår en bredbandsuppkoppling samt ett grundutbud med digital kabel-tv.

Vid ev. fel eller tekniska problem på tjänsterna kontaktar du respektive leverantör.

Bredband

I månadsavgiften ingår en bredbandsuppkoppling (500 Mbit/s / 500 Mbit/s) samt tillgång till en router Wifi 6.

Du måste dock som enskild medlem kontakta leverantören efter din inflyttning för att aktivera abonnemanget samt beställa routern.

Telenor: 020-222 222

Kabel-TV

I månadsavgiften ingår ett grundutbud med digital kabel-tv. Kanalerna strömmas digitalt via antennuttagen i din lägenhet och du behöver ingen extra utrustning förutom en TV som klarar av HD.

Läs mer om vilka kanaler som ingår på följande länk: https://www.tele2.se/kundservice/tv-och-play/grundutbud

För att kunna använda appen Tele 2 Play behöver du registrera dig på följande adress: https://www.tele2.se/tv/play-grundutbud

Vill du komplettera ditt utbud med fler kanaler kan detta göras genom att kontakta Tele 2 eller beställa via deras webbsida.

Tele 2: 90 222

Distributionscentral

I bostaden finns en distributionscentral, placerad i hall eller klädkammare, dit alla medier leveras från fastighetens el- och telerum via tre separata fastighetsnät; ett för kabel-tv, ett för telefoni och ett enbart för data. Näten är installerade i stjärna för att maximera kapaciteten till varje enskild bostad. I distributionscentralen finns teleplint, fördelare för kabel-tv, patchmodul och plats för aktiv utrustning för data samt första uttag för telefon och data.

Från distributionscentralen utgår ledningar till varje enskilt uttag i lägenheten (stjärnnät). Varje lägenhet är utrustad med två olika typer av uttag: 1. Uttag för radio/tv (som också möjliggör internetuppkoppling via kabel-tv om önskvärt), 2. Uttag för telefon och data. Datauttagen möjliggör internetuppkoppling via fastighetens datanät och ingår i månadsavgiften.

Om du vill aktivera datauttag i lägenheten gör du det i distributionscentralen. Ett uttag aktiverar du enklast med hjälp av en korskopplingskabel mellan uttag för inkommande data och jack för valt uttag i patchmodulen för data.

Om du vill aktivera flera uttag och/eller skapa ett eget nätverk inom lägenheten måste du komplettera distributionscentralen med en aktiv utrustning (hub, switch eller router) som finns att köpa i butiker för data och hemelektronik.

Bostadsrättsföreningen ansvarar för underhåll av fastighetsnät t.o.m. varje lägenhets distributionscentral. För bostadens uttag och tillhörande ledningar ansvarar du som bostadsrättsinnehavare.